Başarısız bir oyun..

Drakengard 3, playstation 4 çıktıktan bir ay sonra playstation 3 için çıkışını yaptı. Ne var ki oyunun Playstation 4 de oynanabilir durumda olmadığını da belirtmiş olalım.

Oynarken sık sık saniye başına düşen kare sayısının dalgalandığına tanık olacaksınız, belirgin bir şekilde anlık takılmalar da yaşanıyor. Nadiren olmamakla birlikte, sıklıkla görmek mümkün bu durumu maalesef. Normalde oyunlarda kare sayısının düşebileceği yerler aşağı yukarı. Oyunda maalesef anlamsız yerlerde de görülüyor. Kare sayısının düşmesini umduğumuz sahnelerde ise (ki bunu da ummuyor olmamız gerekiyor "normalde" :D) kare sayısının düşmesinden öte oyuncuya oyun donuyor gibi hissettiriyor.

Karakterler aşırı derecede karikatürize edilmiş. Tamamı uç noktalarda ve absürdler, komik yazılmaya çalışılmış ama... Kim yazdıysa mizah anlayışını geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ergen muhabbeti gibi diyaloglar o kadar baydı ki bir noktadan sonra ara sahneler dışında karakterlerin aralarında geçen konuşmaları umursamamaya başladım.

Savaş ya da namıdiğer combat mekanikleri de muso oyunlarına benzer nitelikte. Yeni açılan silah, kombo ve güncellemeler oyuna karşı olan hevesinizi bir noktaya kadar korumayı başarsa da etkisini zamanla kaybediyor.

Reviewed on May 23, 2023


Comments


8 months ago

This comment was deleted