Faith sonrası yine böyle tarikatlarla bir kaosa sürüklenecek oyun arıyordum. Arayışa başta listeye attığım oyunlara bakıyordum ve CULTIC'i unuttuğumu fark ettim. CULTIC'i az çok tasarımları ve o piksel tarzda olan muazzam efektleri yüzünden listeye atmıştım. Sonrasında dedim ki bu oyun istediğim şey olabilir diye başladım.

İlk başlarda aşırı keyifli ilerliyordu ancak bir gemi bölümüydü galiba oralarda direktifte bir şaşırma yaşadım. Sonrası Allah'a emanet 1 saat boyunca yolumu bulamadım. Bir şekilde işte yolumu bulduktan sonra yine devam ettim ama bu seferde madenlerde kayboldum. Oyunun sizi yönlendirme gibi bir sorunu yok zaten sizi mekana bırakıyor. Mekandaki her canlıyı yok et yolu da bulursun bir şekilde diyor. Oyunla genel olarak tek sıkıntım bir kısmında çok eğlendirip bir kısmında felaket sıkılmaya başladım. Sıkılmamın sebebi ilerleyen bölümlerde mekanlar da aniden çıkan öldürülmesi daha zor düşmanlar olduğunu söyleyebilirim. Tabii bu biraz benim yeteneksizliğimden de kaynaklı ama el insaf bir tane böyle yürüyen ağız gibi bir şey var. Namussuz sık sık ölmüyor bomba atıyorsun bana mısın demiyor.

Bunların dışında başta dediğim gibi animasyonlar ve efektler muazzam hazırlanmış. Bir düşmanı kafasından vurduğunuzda kafasında yere dökülmeyen bir parça bile kalmıyor. Hatta gözleri bile modellemişler o da yere falan düşüyor.

Bu özellikler dışında oyunun bir de Survival modu var. Survival modunu çok az denedim fakat o az deneyimde bile aşırı keyifsiz geldi. Elimizde tek bir silahla başlayıp çok sınırlı cephaneyle her dalgadan sonra daha çok silah almaya çalışıyoruz. Tabii bu düşününce güzel bir mücadele yaşatabilir gibi duruyor ama 2 dalgadan oyunun son bölümlerden bir tip gelip üstünüze bir zıplıyor. Bu zıplayış ne mücadele hissi bırakıyor ne de oynama şevki kısacası survival modu hoşuma gitmedi.

Ufak tefek eksileri de olsa bence bakılmaya değer bir yapım. Yeni çıktığı için pek indirime girmedi ama tam fiyatı da o kadar pahalı değil. Zam yemeden alırsanız pişman olmayacağınız bir deneyim sunacağını düşünüyorum.

Reviewed on Nov 18, 2022


Comments