Öncelikle Chilla's Art'ın oynadığım yapımları zorluk bakımından bu oyuna göre aşırı basit hatta normal oyunlara göre de basit yapımlardı. Aka Manto ise yapımcının diğer yapımlarının aksine baya zorlayıcı bir yapıya sahip.

Tabii zorlayıcı diyorum ama pek keyif veren bir zorluğa sahip değil. Oyundaki zorluk bence sırf zor olsun diye kasıldığı için keyif kaçırabiliyor. Daha detaylı bahsetmek gerekirse oyunun tarzı PS1 dönemi korku oyunlarıyla benzerlik taşıyor.

PS1 korku oyunlarının tarzını benimseme kısmı biraz aşırıya kaçmış olsa gerek ki oyunu bir noktadan sonra sıkıcı hale getirmiş. Bir noktadan sıkıcı dememin asıl sebebi oyun boyunca bizi düşmanımız aşırı kolay şekilde öldürebiliyor. Tabii bu bir korku oyunu ölme endişesi içermesi gerek bir noktada ama ne kadar ilerleme kaydederseniz kaydedin öldüğünüz zaman onlar bir hiç oluyor.

Oyunun anlayacağınız üzerine bir oto kayıt sistemi yok yani oyunun süresine bakınca kabul edilebilir gibi duruyor fakat hiçte değil. Oyun boyunca ilerlemek için cidden fazlasıyla iş yapmanız lazım ve bunları bir anda sinirlenmiş düşmanınızın size nereden geldiğini bile anlayamadan sizi öldürmesi çok sinir bozucu. Ben bu durumdan dolayı 2 defa öldüm zaten oyunu kafam kaldırmıyordu hasta olduğum için ama inat edip 3. oynanışım sonucunda bitirmiştim. Genel olarak pürüzlere sahip bir yapım olsa da yapımcının yaptığı oyunlar arasında zevk alabileceğiniz nadir oyunlardan hatta iyiden kötüye doğru bir liste yapmam gerekseydi galiba şöyle olurdu:

1. Hanako
2. The Caregiver
3. Aka Manto
4. Yuki Onna
5. Inunaki Tunnel
6. Missing Children
7. The Convenience Store

(Daha fazla Chilla's Art oyunu oynarsam listeyi güncellerim.)

Aka Manto, pürüzlerine rağmen fiyatına ve zamanınıza değecek bir Chilla's Art yapımıdır.

Reviewed on Nov 18, 2022


Comments