İlk oyunun bana verdiği güzel hisler sonrası ikinci oyuna karşı büyük bir beklentim vardı. Gözümde kesinlikle daha çeşitli daha heyecanlı daha büyük bir oyun olacak diye heyecanla bekliyordum ve sonrasında oyun konsollara çıkışını yaptı. Tabii benim konsolum olmadığı için PC'ye çıkışını bekledim. PC'ye çıkışını beklerken hevesim kursağımda kalmasın diye videolara falan bakmıyordum ama sonrasında dedim bir iki videodan zarar gelmez. İzledikten sonra içimden bir su serpildi ki içten içe evet lan beklediğim şey buydu diye çığlıklar attım. En sonunda PC'ye çıkışını yapınca fiyat bir yüksekti indirime girmesini bekledim ve yine bir süre dokunamadım oyuna sonrasında hevesim kaybolmaya başlamışken doğum günümde arkadaşım bir anda Nioh 2'yi attı hem sevindim hem de diyorum ne oluyor diye içten içe işte sonrasında oyunu yükledim. Yükledim yüklemesine ama bir şeyi unutmuşum Nioh 1 yarı ömür yutan bir oyundu bunu düşünmeden atladım oyuna oynadıkça oynadım. Sonra diyorum ne zaman bitecek lan bu diye çünkü fazlasıyla içerik bekliyordum ama bu beklediğimden bile fazlaydı. Oyuna devam ettikçe bir her noktadan görev yapılacak savaş vesaire her şey bolca çıkıyordu. Hatta o kadar içerik çıkmasına delirmeye başlamıştım.

Bu kadar içeriğin bolluğu hakkında övebilirim oyunu fakat oyunda bu bolluk biraz kabak tadı veriyor. Üstelik oyunun son bölgelerine geldiğiniz de oyunun en sinir bozucu saçma saldırılara sahip bossları üstünüze art arda atan ya görevler çıkartmaya başlıyor o noktada oyun beni iyice delirtmeye başlamıştı. Yan görevlere laf atmadan önce şunu söyleyeyim ana görevler bir kaç istisna dışında muhteşemler çok güzel bosslar ve mekanlarla karşılaşıyoruz. Bu ana görevlerin biraz sinir eden bir kusuru var. O da ilk oyundan düşmanların olması örnek olarak Karasu Tengu ve ilk oyunun ek paketinde ortaya çıkan satırlı tipler yani eskiye mazi olarak böyle azar azar gelseler bir şey demem ama kesesine bereket attıkça atıyordu.
Bu eskiye dönüklük durumundan rahatsız olsam da bir yanı hoşuma gitti. Bu yanı ise oyunun çeşitli yan görevlerinde bazen ilk oyunun ana bosslarıyla karşımıza çıkıyor. Karşımıza çıktıkları zaman ilk oyundaki saldırlarına ek olarak yeni mekaniklere özel saldırılarıyla karşımıza çıkıyorlar.

Mekanlardan bahsetmek gerekirse çoğu bölümün geçtiği mekanlara bayıldım. Üstelik oyunun bazı kısımlarında devasa ilginç neyin olup bittiğini anlayamadığımız tapınaklar beni benden alıyordu. Cidden ilk oyunun klostrofobi yaşatan mekanlarından böyle daha geniş yerlere çıkmak iyi hissettiriyor. Tabii ilk oyunda geniş alanlara çıkıyorduk ama 2. oyun kadar fazla açık alana çıkmıyorduk.

Oynanış kısmında ise 1. oyunda olan her şeyi alıp 2. oyunda arşa çıkarmak için üstüne bir sürü şey donatılmış. İlk olarak Yokai Shift hakkında konuşmak istiyorum. Oyunda fazlasıyla beni kurtaran bu özelliğin mantığı hem oyun ilerleyişinde kestiğimiz şeytanları kullanabilmemiz hem de kendimizin şeytana dönüşmesini sağlıyor. Öncelikle kestiğimiz şeytanların belli bir süre sonra ruh özü düşüyor. Ruh özü düştüğünde kapasiteniz yettiği kadar kullanabiliyorsunuz. Şeytanları kullanma dışında dönüşme özelliği ise 3 türe ayrılmış şekilde geliyor. Dönüşebildiğimiz Brute, Phantom ve Feral 3 tür iblis var. Bu iblislerin kendince avantajları var. Avantajları açıklamadan önce oyunun burst counter mekaniğini anlatmam gerekiyor. Burst Counter her düşmanın yaptığı özel bir saldırıya karşılamayı sağlayan bir mekanik bu özel saldırılar ise düşmanlarınızın üstünde bir kırmızı dumanla ışık karışımı bir belirti oluyor bu saldırıları kaçarak kurtulabiliyorsunuz fakat Yokai Shift özelliğiniz ile burst counter yaparsanız büyük hasarlar çıkarabileceğiniz bir açık oluşturabiliyorsunuz. İşte bir nevi Yokai Shift avantajlarınız bu burst counterdan tutun saldırılarınızın seriliğine kadar değişi yaşatabiliyor. Tek tek açıklamak gerekirse ilk olarak Brute daha orantılı saldırılarla en kolay burst counter yapılacak yokai shift türü diyebilirim. Feral ise çok seri saldırılar yapabildiğiniz fakat burst counterları daha zor isabet ettirebildiğiniz bir yokai shift şekli. Phantom ise neredeyse hiç kullanmadığım Yokai Shift türü buna pek yorum yapamam. Ana oyun hakkında ki son yorumlarıma gelirsek oyun oynadığım en iyi souls alternatifi ve souls serisinden bile iyi olduğunu düşündüğüm bir yapım.

Genel olarak Nioh 2 benim için bazen sinirden patlamalarla bazen oyunun saçma yan görevleriyle sinir kat sayılarımda zirve yapsa da muhteşem bir serüvendi. Şuanda olduğu fiyatta alırsanız pek parasına değeceğini söyleyemem indirimli fiyatı da yeni PC'ye port edildiği için biraz tuzlu gelebilir. Bunların dışında o tarihi dönem, karakterler ve mitolojik canlılara bir de souls-like türüne karşı bir ilginiz varsa yapışın. Hem ilk oyuna nazaran daha hızlı ve akıcı bir yapıda hem ilk oyundan fazlasıyla gelişmiş üstelik prequel olmasından dolayı hiç hikaye konusunda sıkıntı çekmezsiniz..

Reviewed on Nov 18, 2022


Comments