Resident Evil 7 sırasında ana karakterimiz Ethan Winters'ın hikayesinin sonrasında bir takım olayların ortaya çıkmasıyla hikayeye serinin emektar karakterlerinden biri olan Chris Redfield'ın dahil olduğu Not A Hero isimli kısa bir hikaye dizisine tanık oluyoruz. Öncelikle Chris Redfield pek Chris gibi hissettirmiyor tip olarak çünkü fazlasıyla sıradan bir askere benziyor.
Her ne kadar tip olarak benzemiyorsa oynanış kısmı tamamıyla Chris olduğunuzun hissini veriyor. Bunu söylememin en başlıca nedenlerinden biri oyunda ilerlerken karşınıza çıkan düşmanları birkaç mermiyle öldürmeden sadece sarsarsanız ana oyunda olmayan düşmanlara bitirici bir hamle atabiliyorsunuz. Bu bitirici hamle ise baya okkalısından bir yumruk işte bu yüzden tam Chris olduğunuzu hissediyorsunuz. Şaka bir yana daha kolay şekilde düşmanların işine bitirme kısmı hoş olsa bile bu sadece birkaç dakikalık bir süreç ek pakete özel düşmanlarımız ortaya çıktığında ana oyunda olan düşmanlardan kat kat daha güçlü oluyorlar.

Bu yeni düşmanlara Chris'in çeşitli sersemletici bombaları çok güzel bir denge getirmiş şahsen bu kadar kısa bir ek paket için böyle güzel şeyler hazırlamaları çok hoşuma gitti. Süre olarak 1 buçuk saat içerisinde biten bir ek hikaye barındıran Not A Hero Resident Evil 7'nin ana hikayesine fazlasıyla güzel bir katkısı var. Not A Hero ek hikayesini ana hikaye bittiği gibi oynamaya başlarsanız direk pek korku atmosferine giremeyeceksiniz çünkü daha donanımlı ve deneyimli bir askeri oynadığınız için pek korkacak bir şey pek olmuyor ama bu durumdan hiç şikayetçi değilim. Şikayetçi olmamamın sebebi ise Chris ile oynamak çok eğlenceli olmasının yanında korku hayatta kalma yerine aksiyon hayatta kalmaya çeviriyor kendini ve üstünüze baskı yapan düşmanların önüne sadece bir engel koyarak onları geciktirebilir tehlikeden uzaklaşabilirsiniz veya onları ortadan kaldırarak tehlikeye son verirsiniz bu iki seçenek arasında ilerlemek beni fazlasıyla eğlendirmişti. Bu ek paket içerdiği içerikler açısından gayet hoşuma gitti. Ana hikayeyi sevenlerin Not A Hero'ya bir şans vermelerini öneririm.

Reviewed on Nov 18, 2022


Comments