Son oyunda ana karakter Ethan'ın kızı Rose(bebek) kaçırılıyordu. Oyun boyunca bebeği kurtarmaya çalışıyorduk. Bu DLC o olaylardan 16 yıl sonrasında geçiyor. Rose artık ergen. Kendisi bazı güçlere sahip. Bu yüzden okulda "freak" olarak adlandırılıyor. (Halbuki hanım ağa olması gerekiyor.) Normal bir insan:) olmak için güçlerinden kurtulmak istiyor. Birimdeki bir arkadaşı da buna yardım ediyor.

Rose bir mantar aracılığıyla zihin yolculuğuna çıkıyor ve oyun burada başlıyor. Ana oyunun haritaları DLC'de değiştirilmiş şekilde kullanılmış. Çok büyük değişiklikler olan bölümler de var. Hikâye anlatımı için tatlı ve uygun bir yol tercih edilmiş.
Ana oyunun oynanışı ilk bölümlerde mevcut. Sonradan Rose'un güçlerini kullanmaya başlıyoruz. Bu güçlerin ana odağı mantarların kapattığı yerleri açmak, bir de düşmanları yavaşlatıp güçsüz bırakmak. Çünkü Rose zayıf bir karakter. İki sıkımlık canı var. Açıkçası mantığa uyduğu için bu fikri sevdim.
Bölüm tasarımı klasik Resi. Yine şahane. Anlatmaya gerek yok.

Sonraki bölümlerde silah gücü oyuncunun elinden alınıyor. Bir anda korku oyununa dönüyor. Bir kısımda bakmazsan harekete geçen mankenler kullanılmış. Özgün değil ama çok doğru noktada kullanılmış. En korkunç Resi sekanslarından biri olabilir.

Oyunun bu ikinci yarısı çok sinematik olmuş. Yani oynanış anlamında çok sinematik. Gizlilik var ama oyuna uygun değil. Sürekli Escape sekansları var. Bunlar çok fazla ve anlamsız şekilde zor. Escape sekansına zorluk konulmaz ki. Çünkü sinematik bir alan orası. Öldüğünde en baştan başlıyorsun. Aynı animasyonları defalarca izliyorsun. Yeni bir şey olmuyor ki.
Saklambaç kısımlarındaki gizlilik de tatmin edici değildi.

Hikâye sunumu güzel ama klişe. Mantar aracılığıyla zihin aktarımı fikri hoşuma gitti. Bir de karakterlerin hikâyesi noktalanmış oldu.

Reviewed on Nov 06, 2022


Comments