Jako interaktivní experiment nezajímavé a s křížkem po funuse, jelikož jiní to samé již zvládli lépe. Volby navíc na podobný typ experimentu nejsou příliš časté. A když už, tak až na něco málo čestných výjimek jde spíše o zdání volby, jelikož alternujete reakce hlavní postavy na dění spíše než že byste ovlivňovali přímo dění.

Což by nemusel být nutně problém, kdyby za něco stáli neherci; nestojí. Kdyby za něco stála režie; nestojí. Nebo alespoň scénář, který je ovšem otřesný a nedává smysl. Jako film to tedy nefunguje vůbec. A jako hra také ne, protože ty cca dva tucty nic neřešících ano/ne rozhodnutí je na "celovečerní" zážitek příliš málo, než abyste se cítili jako aktivní hybatel dění a ne pasivní divák, který má mezi dlouhými nudnými neinteraktivními bloky udržet pozornost natolik, aby neusnul před další (ne)volbou.

Je smutné, že zdaleka nejzajímavější je na tom nechtěně směšná tuzemská lokalizace, která rodilého mluvčího (ať již anglického či českého) neviděla ani z rychlíku. Překlep stíhá překlep, nepochopený přenesený význam doslovný nesmyslný překlad apod.

Většina voleb je jednoslovných a s ohledem na vyústění vyloženě zavádějících. Na tvůrci zamýšlené opakované průchody to pak není už vůbec, právě proto, že se na to nedá kvůli nekvalitám koukat, kvůli zmršené lokalizaci se to nedá číst a díky absentujícímu množství smysluplných voleb nedá se to ani hrát.

Reviewed on Jan 18, 2024


Comments