Na lokace bohatší, o poznání delší, ještě více inspirované klasickou Myst formulkou, ale... Ale problém je v puzzlech. Jakkoli jsou nadesignovány dobře a nechybí jim nápaditost ani rozmanitost, tak se jim nedostává byť jen náznaku výzvy. Zmíněné designerské přednosti nejsou totiž vůbec využity, jde o plýtvání dobrými nápady.

Ani jednička nebyl žádný velký mozkolam, ale přeci jen měl hráč pocit, že skutečně něco řeší. Tvůrci však spolu se soustředěním se na „jednu krabici“ opustili i koncept „vím jak to vyřešit, ale nevím kde" versus "nevím jak to vyřešit, ale vím kde“ v neprospěch lokací s více aktivními body, kde vás naoko zahrnou problémy, ale ve skutečnosti vedou přímočaře za ručičku od jednoho problému ke druhému. A jeden je lehčí než druhý.

Výsledkem je příjemná zenová puzzle procházka spíše než regulérní puzzle titul, který je sice o poznání rozsáhlejší, ale díky jednoduchosti jím prosvištíte za stejný čas jako v případě první části; tedy za cca tři hodiny. Stále je to zábavné, ne že ne, ale čistě v ranku odpočinkovém, kdy nechcete příliš namáhat mozek po celodenní dřině. Což je u puzzle hry navazující na tradici Mystem inspirovaných titulů poněkud na pováženou.

Reviewed on Jan 18, 2024


Comments