This review contains spoilers

ÖNÜMÜZDEKİ A MEMOİR BLUE İÇİN SPOİLER .

A Memoir Blue , radyoda tanıdık bir şarkının ardından hayatını ve ailesini hatırlatan şampiyon bir yüzücü olan Miriam'ın hikayesini anlatıyor. A Memoir Blue boyunca çocukluğunu , özellikle annesi ve yüzme kariyeriyle ilgili anılarını, su bazlı görüntüleri kullanan bir dizi kısa hikaye aracılığıyla yeniden ziyaret ediyor.

Oyun bir ödül töreni ile başlar. Miriam yüzme madalyasından memnun görünmüyor ama nedenini bilmiyoruz. Cep telefonu çaldığında oturma odasında tek başına oturuyor ama cevap vermiyor. Odadan çıkarken, bir çocuk ve annesinin geçmişe dönüşlerini görmeye başlıyoruz.
Bir PlayStation blog yazısında Chen, ilhamını kendi hayatından aldığını söylüyor - bir çocukken annesiyle babasından komşu bir sahil şehrine kaçtı. İlk başta Chen, neler olup bittiğini anlamadığını söylüyor - annesiyle sadece eğlenceli bir gündü.

Chen yazısında, “Çocukken hatırladığım kadarıyla komşu sahil şehrine harika bir günübirlik gezi yapmıştık. "Ama büyüyünce annemin evden kaçarken beni de yanında götürdüğünü anladım."

Miriam'ın annesi, bekar bir anne olarak kızını desteklemek için çalışıyor, bu da kızının en büyük çocukluk anlarından bazılarını kaçırdığı anlamına geliyor. A Memoir Blue sırasında Miriam kaşlarını çattı ve annesiyle tartıştı , ancak Miriam sık sık yalnız hissetse bile birbirlerini gerçekten seviyor gibi görünüyorlar.

Cloisters Interactive, karakterlerin nasıl hissettiğini göstermek için görüntü ve müzik kullanır. 2B karakterler geçmiş anıları temsil ederken, 3B karakterler şimdiki zamanda yaşar. Miriam oyunun sonunda 2 boyutlu bir figüre döndüğünde, çocukluk anılarıyla nasıl uzlaştığına ve onları nasıl geride bıraktığına veya belki de kaybettiği bir parçasını yeniden kazandığına dair bir referans olabilir.

Aralık 2021'de Paste Magazine ile yaptığı röportajda Chen, Asyalı ebeveynlerin duyguları konusunda genellikle mütevazı olduklarını ve bunun bazen çocuklarının kendilerini ifade etmelerini zorlaştırdığını belirtiyor. Chen, oyunun “ona teşekkür etmemin bir yolu” olduğunu söylüyor.

Oyun boyunca Miriam, annesine nasıl hissettiğini doğrudan söylemek için telefonu açamaz. A Memoir Blue'nun sonu çok açık uçlu. Son “bulmaca”, annesiyle olan mutlu anıların fotoğraflarını ortaya çıkarmak için Miriam'ın kupa sıralarını bir kenara çekmeyi içeriyor.

Miriam, oyunun en başında çalan aynı ninni benzeri şarkıyı dinlerken gülümsüyor. Başka bir telefon görüşmesi şarkıyı bölüyor ama bu sefer o açıyor. Kredi rulosu. Miriam telefonu açar ama annesiyle ilişkisinin oradan nasıl ilerlediğini bilmiyoruz. Her şey yoruma bağlı.

Miriam, annesiyle daha açık ve sevgi dolu bir ilişki kurmaya hazır görünüyor. Eski kırgınlıklara tutunmaktan ve suçlamaktan ziyade empati, anlayış ve bağışlamadan kazanılacak daha çok şey olduğunu fark eder. En önemli ilişkilerimiz söz konusu olduğunda, geçmişe acı ve pişmanlıkla takılıp kalmaktansa, ileriye bakmak ve sahip olduğumuz zamanı en iyi şekilde değerlendirmek daha iyidir.

Chen , PlayStation blog yazısında “Misyonumuz sadece hikayeler anlatmak değil, aynı zamanda oyuncunun kalbine de hitap edecek deneyimleri paylaşmak” diyor. "Umarım sıradan olanı bırakıp kendinizi masmavi bir dünyaya kaptırarak Miriam'ın gün yüzüne çıkmamış geçmişine dalmaktan keyif alırsınız."

Reviewed on Aug 09, 2022


Comments