Sevdiğim Şeyler
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
-Türkçe Dil Desteği.
-Oyunda ilerledikçe kombo çeşitliliği fazlasıyla artıyor.
-Mini Boss’ların öldüğünde verdiği yetenekler oynanışı daha akıcı bir hale getiriyor.
-Oyunda ilerledikçe karakterimizin gelişimi bariz şekilde hissediliyor.
-Gelişim ağacı, oyunun süresi ve içeriğine kıyasla gayet yeterli ve çeşitli.
-Özel güç kullanımı zevk verici.
-Çevreyi kullanarak düşmanları öldürebilmek oynanışa zevk katmış.
-Düşman çeşitliliği yeterince iyi.
-Düşmanların birleşmesi sonucu yeni tipte düşmanlara dönüşmesi oyun içindeki düşman çeşitliliğini arttırıyor.
-Boss’ların birden fazla fazının oluşu Boss savaşlarını çeşitlendirmiş.
-Oyun, sürekli olarak verdiği içeriklerle ve oluşturduğu farklı bölüm tasarımlarıyla kendini güncel tutmayı başarıyor.
-Platform kısımları hem çeşitli hem de fazlasıyla akıcı olmuş.
-Bölüm tasarımları birbirini kolay kolay tekrar etmiyor. Her bir bölümde farklı şeylerle karşılaşabiliyoruz.
-Pixel Art tasarımı gayet hoş gözüküyor.
-Çevre ve arkaplan tasarımı iyi gözüküyor.
-Müzikler gerçekten çok iyi. Temposu kafa yormuyor.
-Hikaye anlatımı ve diyaloglar iyi yazılmış.

Sevmediğim, Eksiler
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
-New Game+’ın olması iyi fakat 2. oynayıştan sonra New Game +’ın çok bir esprisi kalmıyor. NG+’da altarnatif son dışında güç fantezisi haricinde başka farklı şeyler görmüyorsunuz.
-Boss çeşitliliği mevcut sayıdan 1-2 tane fazla olsaydı çok daha iyi olabilirdi.
-PlayStation tuş dizilimi eksikliği var. Özellikle "kontrolcüyle oynayın" uyarısı veren bir oyunun Xbox diziliminin yanı sıra kesinlikle PlayStation dizilimine de sahip olması gerektiğini düşünüyorum.

Oynanış
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Not: Oynanışla İlgili Spoiler İçerebilir
Başına oturup tek seferde rahatlıkla bitirebileceğiniz eğlenceli bir oyun. Bunu oyunun süresi için değil, akıcılığı için diyorum. Oyun inanılmaz akıcı. Oyunda sürekli olarak bir gelişim içerisindeyiz. Başlarda tek bir kombo şemasıyla oyun nasıl bitecek diye düşündüren sonrasında çeşitli kombolar ve yeteneklerle kendini gösteren bir yapım. Oyunda baştan sona sürekli geliştiğinizi hissedebiliyorsunuz. Oyuna çok sığ bir kombo şemasıyla başlıyorsunuz fakat erken vakitte olabildiğince çeşitli kombolara erişebiliyorsunuz. Bu kombolara erken vakitte erişirken ilerleyen vakitlerde de özel güçlere ve karakter gelişimlerine erişiyoruz. Ayrıca oyunun gelişim ağacı sistemi gayet çeşitli ve yeterli olmuş. Bu saydığım şeylerle karakterinizin geliştiğini fazlasıyla hissediyorsunuz. Düşman çeşitliliğini sağlayan klonların birleşmesi olayı oyunun esasında hep aynı düşman tiplemesini görmemezi fazlasıyla engelliyor. Bu birleşme sonucu oluşan klonlar bölüm içerisinde oluşabilecek düşmanların çeşitliliğini arttırıyor. Platform kısımları fazlasıyla çeşitli ve akıcı olmuş. Platformların içerisinde barındırdığı engelleri, tuzaklar vb. şeyler fazlasıyla çeşitli hazırlanmış. Her bir bölümde farklı platform ilerleyişiyle karşılaşabiliyorsunuz. Bölüm tasarımı konusunda da oyun kendini kolay kolay tekrar etmiyor. Bölümlerin kendine has tasarımları yapmacık hissettirmiyor. Boss savaşı olarak fazladan bir iki Boss görmeyi isterdim ama Boss’ların birden fazla fazının oluşu zaman zaman daha fazla Boss görme isteğimi ortadan kaldırdı. Ayrıca oyunda bulunan Mini Boss’larla da Boss’ların azlığı az biraz ortadan kaldırılmış.

Oynanışıyla gayet zevkli ve eğlenceli bir oyun. Özellikle Türk topraklarından çıkması gerçekten gurur verici.

9/10

Hikaye
▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Not: Spoiler İçerebilir
Oyunun kendince hem kendini ciddiye almayan hem de az biraz ciddiye alan bir yapısı bulunmakta. Hikaye anlatımı gayet anlaşılır durumda. Senaryo hem hikayeyi anlatırken zorlamıyor hem de zaman zaman oyuncuyu içerisindeki diyaloglarla eğlendirebiliyor. Sadece hikayede önemli yer taşıyan kişilerin hikayesini daha detaylı görmeyi isterdim. Birde oyunun alternatif sonunun oluşu hoş olmuş. New Game + ile tekrar oynamayı planlayanlar için bu alternatif son oyuna tekrar başlama amacı oluşturmuş.

6.5/10

Oyuna Puanım: 8/10

https://www.youtube.com/watch?v=nEILCdaxkmQ İnceleme Videosu İçin Tıklayın

Reviewed on Jan 24, 2024


Comments