Resident Evil 4 (2005) benim için efsanedir. Playstation 2'yi aldığımda ilk oynadığım oyunlardan bir tanesiydi. İlk kez 2011 senesinde oynama şansını elde etmiştim.

Grafikler ve Tasarım:

Resident Evil 4, PlayStation 2 için ve zamanına göre oldukça güzel grafiklere sahipti. Oyunun karanlık ve gergin atmosferi, grafiklerin kalitesiyle birleşerek oyuncuyu içine çeken bir deneyim sunuyor.

Oynanış ve Kontroller:

Oyunun oynanışı, serinin önceki oyunlarına göre önemli ölçüde değişiyor. Eski Resident Evil oyunlarının kamera açısı uzak açıda iken bu oyunla birlikte Resident Evil serisi omuz kamerasına geçiyor. Oyunun nişan alma, etrafa bakma gibi kısımları başlarda zor gelmişti ama bir zaman sonra alışmıştım. Oyun, aksiyon odaklı bir oynanış sunarken aynı zamanda bulmaca çözme ve keşif unsurlarını da içeriyor. Kontroller oldukça sezgisel ve oyuncuya hızlı tepkiler verme imkanı sağlıyor.

Hikaye:

Resident Evil 4, serinin önceki oyunlarından farklı bir hikaye anlatımı sunuyor. Baş karakterimiz Leon Kennedy, kaçırılan bir başkanın kurtarılması göreviyle Avrupa'da bir köye gider. Ancak bu köy, zombi benzeri yaratıklarla doludur ve Leon'un karşısına çıkan kötücül güçlerin ardındaki gizemi çözmek zorundadır. Oyun, gerilim dolu bir atmosfer yaratırken aynı zamanda derin ve ilgi çekici bir hikayede sunuyor.

Sonuç:

Resident Evil 4 benim için ve bir çok kişi içinde unutulmaz korku oyunlarından biridir. Zamanına göre etkileyici atmosferi, grafikleri, oynanışı beni içine çekmişti. İleride Resident Evil 4 Remake'yi oynarsam onun hakkında da bir inceleme hazırlayacağım. Teşekkürler:two_hearts:

Oyuna verdiğim puan: 5/5 ★

Reviewed on May 26, 2024


Comments