Bu oyun +18 hrpg dir. Yapılacak inceleme de ona göre yapılacaktır. 18 yaşından küçükseniz lütfen oyunu oynamayın ve incelemeyi okumayın.

Oyun dünyasının en şerefsiz en karaktersiz en rezil karakteri kimdir diye sorsalar millet Shepard, big smoke falan der diyecekleri karakterler kötü karakter olacaktır. Kötü karakter bir şerefsizlik yapmalı ki iyi karakter veya oyuncu onu durdurup oyundan zevk alabilsin. Maalesef ki yanılıyorlar. Oyun dünyasının en şerefsiz karakteri Rance serisinin baş kahramanı Rance'dir. O kadar nefret edilisi ve rezil bir karakterdir ki oyunun ana karakteri olsa da oyuncu onun başına bir şey gelmesini ister bu dur ** der. Özellikle bu oyunda çküne sahip çıkamaması yüzünden başınıza gelmeyen kalmaz oyuncu sürekli bu şerefsizin arkasını toplamak zorundadır ama Rance serisinin artısı olan bir yön var bir şey yapmak istiyorsanız yaparsınız yeterince güçlü olursanız karşınıza tanrı da çıksa onunla savaşıp onu yenebilirsiniz.
Sengoku'ya geri dönersek bu oyun aşırı zor ve de dediğim ondan dolayı hileli save ile oynamanızı tapsiye ederim aslında oyun sizden o seviyeye gelecek kadar güçlenmenizi istiyor ama zaten uzun olan oyunu daha da uzun süre oynamanız için bir neden olduğunu düşünmüyorum direk hileli save indirip oyuna girin. Oyunda çeşitli rotalar da var bunlara wt den felan bakabilirsiniz.
Neyse zorluğa geri dönersek bu oyun bi strateji oyunu bildiğiniz ordu kurup çevre ülkelere saldırıp onları ele geçiriyorsun eğer doğru şeyleri doğru süreye kadar yapmazsanız oyunda bir takım tatsız olaylar da olabiliyor o da yetmezmiş gibi Rance de diplomatik krize neden olup başınızı ağrıtabiliyor bildiğiniz bir ülke ve o ülkenin kaynaklarını askeri gücünü en iyi şekilde yönetmenizin gerektiği bir oyun bu üstelik oyunda perma death de var peki nedir bu perma death derseniz sevdiğiniz bir karakter öldürülünce tamamen ölebiliyor o nedenle sürekli save almanız lazım. Ne yazık ki elimle defterle oynadığım bir oyun bu oyun hsceneleri de geçiyordum çünkü sonraki tur düşmanlar bana saldıracak ve onlara karşı bir plan oluşturup karşı saldırıya geçmeliydim yoksa belli bir tur sonra daha kötü şeyler olacaktı. Bu zorluk için hile kullanmaktan çekinmeyin merak etmeyin siz hile kullanınca oyunda size karşı hile yapıyor ne yaparsanız yapın asla sengokudan daha güçlü olamıyorsunuz ama eşit olabilirsiniz bu eşitlik onu yenmek için sizin gücünüz oluyor.
Başta yazdığım en şerefsiz oyun karakterinin Rance olması bu oyunun yaptığı en iyi şeyde kilit öneme sahip çünkü bu oyunda ilk kez Rance değişiyor ve de oyun dünyasının en şerefsiz karakterinden bahsediyoruz bu karakteri değiştirmek gerçekten zor bir şey ama bu oyun bunu başarıyor bunun en büyük nedeni yapımcıların Rance i çok iyi tanıması bu oyun bu serinin 7. oyunu ve seri sadece Rance üzerine ilerliyor. Karakterin bu değişimi o kadar güzel ki ben kötüydüm artık iyiydim şeklinde değil gerçek bir şekilde oluyor.
Rance evreni baya iyidir ama bu evreni bir bütün şeklinde ele almak gerekiyor. Bu oyunda Japonya conseptinden gidilmiş.
Karakter olarak çok güzel karakterler var. Kenshin karakteri özellikle bu oyunla ekleniyor ve çok iyi karakter.
Seriye bence bu oyunla başlamayın 01 veya 6 ile başlayın ve de true endingi almaya ve oyundaki her şeyi yapmaya çalışın.

Reviewed on Mar 19, 2022


Comments