Bitti. Bence üçlemedeki en iyi oyun buydu. Oyunun haritası keşif için daha iyi bir hale gelmiş çünkü oyunda bir sürü dungeon var bu sefer ve dungeon'lardaki puzzle'larda gayet iyi. Kafa açan puzzle'lar bile var. Yani keşif ve puzzle yönünden serideki en iyi iş idi benim için.

2.oyundaki fazla geniş olan dünyası ve keşif yapmak için yeterince pratik olmayan yollar ile döşeli olması beni çabuk bunaltmıştı. Ve keşif tarafı da anlamsızdı baya çünkü oyunda zaten baya OP idim, çatışmalar da azdı ve keşfin tek ödülü de upgrade'ler. Upgrade'ler de sadece daha çok güçlenmeye dayalı idi. Ama o kadar gerek yoktu ki.

Bu oyunda çatışmalar daha az bu arada. Hatta baya baya az çatışma var. Çok nadir ve sık sık da görmüyorsun. Dünyasında dolanırken zaten hiç düşman olmuyordu. Respawn falan da yok. Ve bu benim için gayet iyi bir şeydi. Oyunda düşmanlar görünme sıklığının az olması çatışmaları daha kıymetli ve tatlı yaptı bende ve bu yüzden de sıkılmadım. Zaten oyunun savaş mekanikleri ve motoru hâlâ 2013'teki oyun ile aynı. Dandik duruyor çatışma mekanikleri. Tepki animasyonları, silah tepmesi ve vuruş hissiyatı falan hepsi zayıf. Yani o yüzden hiç takmadım çatışmaların azlığını çünkü zaten mekanikler keyifsiz. Onun yerine daha çok keşif ve puzzle kısmına odaklanmışlar ve gayet iyi olmuş. Zaten düşmanlar olduğunda gizlilik yapmak daha tatlı geliyordu bana.

Oyundaki gizlilik tatlıydı gayet çünkü bir slasher filmi gibiydi. Gizlilik öyle dizayn edilmiş ki; Lara ile düşmanları tek tek avlamak ve yapay zekâyı git gide ürkütmek zevkliydi.

Ha bir de sahneler yine çok iyi yönetilmiş ve hikâye anlatımındaki çaba da hoşuma gitti yine.

Oyunun eksileri de boy gösteriyor tabii yine. Biri zaten yazdığım gibi; motoru ve savaş mekanikleri eskimiş artık. Zayıf geliyor. Bunlar dışında upgrade'ler bir yerden sonra anlamsızlaşıyor. Kostümlerin hepsi aynı hissettiriyor. Oyunun dünyasında dolanırken fast travel yapmak için illa kamp ateşinde oturma olayı çok sıkıcı bir karar çünkü oyundaki her şeyi toplamak için kastığımda sürekli gereksiz yere bazı engellerden ve platformlardan tekrar tekrar geçiyorum. Hiç pratik değil. Ha bir de son boss dandikti ama kimin umurunda. Oyunun hiçbir vakit boss savaşları için elverişli mekanikleri olmadı zaten. Dandik olacağını bekliyordum. Hikâye anlatımı iyi olsa da; hikâyenin kendisi zayıf geldi bir de ama umurumda değildi o da açıkçası. Deneyimimi baltalamadı.

8.4/10

Reviewed on May 21, 2022


Comments