Resident Evil 7 ile birlikte Resident Evil serisi önceki oyunların yöntemini terk etmiş; sağı solu tarayarak, zombileri mermi manyağı yaparak ilerlediğimiz oyunlar yerini gerilim ve korku dozajı yüksek, serinin köklerine sadık bir yapıma bırakmıştı. Resident Evil Village da benzer -hatta çok benzer- bir yol izliyor, fakat önceki oyunda düşük tutulan aksiyon seviyesi Village'da yükseltilmiş; Resident Evil 7: Biohazard'da çok önemli olan kaynak kullanımı da bu oyunda çok daha pasif hale getirilmiş. Bunlar iyi mi yoksa kötü mü değerlendireceğiz. Onun dışında Village, önceki oyunun oyun motorunun biraz daha geliştirilmiş halini kullanıyor. 7'nci oyunda kullanılan motorun kaliteli olması bu oyunda da iyi bir motor kullanıldığı anlamına geliyor; vuruş hissi, karakter animasyonları ve tepkileri oldukça iyi düzeyde.


Village, hikaye olarak da 7'nci oyunun devamı. Hikaye, bir önceki oyunun hemen sonrasını konu alıyor. Ethan ve Mia bir köyde Chris'in tavisyesi üzerine inzivaya çekilmiş, sessiz sakin bir hayata adım atmışlar. Çiftin bir de Rose adında bir kızı olmuş. Hikaye bu konu üzerinden şekilleniyor. Genel olarak hikayeden büyük bir şikayetim olmasa da, hatta hikayeyi gayet yeterli bulsam da bu oyunu oynama sebebimin hikaye olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Genel olarak beni bu oyuna çeken başarılı bölüm tasarımları, yeterli kalitedeki oynanış ve güzel yansıtılan atmosfer oldu.


Resident Evil Village çok derin ve detaylı bir hikayeye sahip olmasa da oynanış ve atmosferi ile beni memnun etti. Bunları fena olmayan bölüm sonu canavarları ve güzel tasarlanmış bölüm dizaynları ile taçlandıran Resident Evil Village kesinlikle önceki oyuna yaraşır bir devam oyunu.

Reviewed on May 18, 2024


Comments