Resident Evil 7 iyi bir korku oyunu. Bu oyun ile birlikte seri özüne dönüyor. Bu oyundan önceki birkaç oyunda seri korku türünden ziyade önümüze çıkan her zombiyi delik deşik ettiğimiz sıradan aksiyon oyunlarına dönmüştü. Bu durum benim pek hoşuma gitmiyordu, bu yüzden de Resident Evil 5 ve 6'ya fazla zaman ayırmadım, benim için onlar çerezlik oyunlardı. Ancak 7. oyun ile birlikte seri artık o konsepti terk etti. Resident Evil 7 tam benim sevdiğim türde bir korku oyunu. Mermi dengesi iyi kurulmuş, ne düşmanlara şarjörlerce mermi boşaltabiliyoruz ne de sürekli mermisiz geziyoruz. Bölüm tasarımı oyunun en güçlü yanlarından, atmosfer, mekanlar oyunun konseptine tamamı ile uygun ve oyuncuyu içine çekmeyi başarıyor. Oynanış anlamında da oyun isteneni veriyor, vuruş hissi ve silahların ağırlığı oldukça iyi seviyede. Bunun yanında düşman ve silah çeşitliliği yetersiz. Oyunda kullanabildiğimiz çok az sayıda silah var, düşmanlar da aynı şekilde oldukça az çeşitliliğe sahip ve bu da bir yerden sonra sıkıcı olmaya başlıyor.


Oyunun en zayıf noktası ise bana kalırsa hikayesi. Evet bir şeyler yapmaya çalışmışlar ancak hikaye beni kendine çekemedi. Konsept olarak hikaye fena olmasa da işleniş ve karakterler sınıfta kalıyor. Özellikle de Zoe ile Mia arasında seçim yaptığımız kısım oyunun en saçma kısmıydı. Kim gerçekten sevgilisi yerine daha yeni bulduğu ve doğru dürüst tanımadığı birini kurtarmayı seçer ki? Bu kısım sırf "bakın bizim oyunumuzda seçim de var" demek için oyuna eklenmiş gibi geldi bana. Hikaye işlenişi genel olarak oldukça kopuk ve oldubittiye getirilmiş. Oyunun sonunda bir ters köşe yapılmış, açıkçası ben de öyle bir şey olacağını tahmin etmiyordum ancak şöyle bir sorun var; asıl canavarın nasıl o kadın olduğu doğru dürüst anlatılmıyor bile. Bölüm sonu canavarı savaşları da hikayeden sonra oyunun en zayıf tarafı diyebilirim, oyunda birkaç bölüm sonu canavarı savaşı bulunuyor ama ne yazık ki hiçbiri bende beklediğim etkiyi yaratamadı. Özellikle son bölüm sonu canavarı savaşı tam bir hayal kırıklığıydı.


Resident Evil 7: Biohazard türünün harika bir örneği. Hikaye ve bölüm sonu canavarları tarafında zayıf olsa da Resident Evil 7, keyifli oynanışı, atmosferi ve başarılı bölüm dizaynı ile Korku-Gerilim türünün en başarılı örneklerinden olmayı başarmış, akılda kalıcı bir yapım.

Reviewed on May 18, 2024


Comments