This review contains spoilers

40 saatlik bir oynanışın sonunda bu oyunun hakkını teslim etmem gerek. Remake, orijinal oyunu gerçekten harika bir şekilde yansıtmış. Müzikleriyle, karakterleriyle ve Midgar atmosferiyle köklerine sadık kalmayı başardığı gibi savaş sistemi ve dövüş mekanikleriyle de seriye farklı bir hava katmış. Eksileri biraz daha az olsa 5 yıldız verip geçecektim. Ancak eksiler görmezden gelinebilecek düzeyde değil çünkü. Ciddi eksileri de var oyunun. Genel olarak:

Artılar
+Yeni savaş sistemi ve dövüş mekanikleri oldukça başarılı. Karakterler arası geçişler ve ATB barıyla beraber çok akıcı olduğunu söylemeliyim.
+Müzikler ve karakterlerin yüz animasyonlarına hayran kaldım.
+Japonca seslendirme ile oynamak da ayrı bir güzeldi.
+Boss savaşları genel olarak tatmin edici.
+Her ne kadar son bölümde yapılan tercih ile orijinal oyunun hikayesinden sapma olsa da Sephiroth boss savaşı muazzamdı.

Eksiler
-Texturelar neydi abi öyle? O kadar manzara diye geldik 480p ayarında slayt gösterisi var anasını satayım.
-Düşman tasarımları ve kontrol ettiğimiz karakterler karşılaştırıldığında biraz fazla dengesiz gibiydi yer yer. Özellikle uçan düşmanlarla savaşmayı bir ben mi beceremedim bilmiyorum. Resmen işkenceydi. Oyunun akıcılığını bozuyordu (ya da ben beceriksizim 🤔).
-Yan görevleri sıkıcı buldum.
-Bölüm tasarımları fazla lineer olmuş.
-Hikayedeki değişikliği pek olumlu bulmadım. Ama işte yularıda bahsettiğim gibi Sephiroth boss savaşı ile kapatılmaya çalışılmış. Haliyle hem artı hem eksi bir durum bu.


Toparlayacak olursak çok güzel oyundu. Eksileri olmasa neredeyse başyapıt olacakmış. Umarım sonraki oyunlarda bu eksiklikleri kapatırlar.

Çok özlemişiz bu evreni.

Reviewed on Feb 01, 2024


2 Comments


4 months ago

tost kayaoğlu

4 months ago

hastasıyız.