Negatif beklentiyle başladığım bir oyun oldu. İlk başta zorluğu şaşırtsa da gittikçe alıştım. Lakin oyunda dodge'lamak için ''Shift'' tuşuyla kaçındığımda bulunduğum yerdeki bir eşyaya veya iki cisim arasına sürekli olarak sıkışıyordum ve cidden çok can sıkıcı bu durum. Bu yüzden öldüğüm de oldu.

Ayrıca çok yavaş ilerlediğini ve de uzatılmak için bomboş şeyler yaptığını baya baya belli ediyor. Mesela bir bölümde artık çıkayım bu binadan derken bir anda bir ağaç çıkıyor ortaya. Bu ağaca bir kaç tane kapsül takılması gerekiyor. Bu kapsülleri takmak için bulunduğumuz binadaki bölümlerden çeşitli yerler girip, puzzle'ları çözüp, düşmanları öldürüp kapsülü alıp geri dönmemiz ve bölmeleri yerleştirmemiz gerekiyor. Saatlerce uğraşıp bitiriyorum bu sefer de açık dünyaya çıkıyoruz. Bu açık dünyada adımını attığım her yerde düşman, kamera ve sensörler var. Doğru düzgün hareket dahi edilmiyor. Bir de robotlardan ne kadar saklanırsam saklanayım çok saçma şekilde fark ediyor ve saldırmaya başlıyorlar. Doğru düzgün görev yerine dahi gidemiyorum.

Ardından bunca saçmalığa rağmen gitmem gereken yere gidiyorum. Gittiğim yer bilet kontrolu yapan gişe yeri. Burada kafayı yememiş robotlar var. Bu robotla konuşurken robot ''Biletin olduğunu varsayıyorum.'' şeklinde bir şey söylüyor ana karakter de ''Eğv hev ne bileti yauğv'' diyor. Ula sesini ne çıkarıyorsun belki varsaydığı için kontrol etmeyecek sen de uğraşmadan gitmen gereken yere gideceksin? Yok, illa oyunu uzatacaklar. Neyse sonra robot bilet getirmemi istiyor. Gidiyorum bilet arıyorum, buluyorum. Sonrasında bilet kontol yerine geri geldiğimde bu sefer de biletin geçerlilik süresi 4 saat önce mi ne bitti diyor. ŞAKA MI YAPIYORSUN? İki saat ağaç kısmında oyunu uzat, sonra her yere düşman ve kamera koy, ardından bilet arattır, sonra bilet buldur ama biletin süresi geçmiş de. Enayi mi var karşında? Her ne kadar 7/10'luk bir oyun olsa da bu eksiler onun puanını düşürüyor.

Reviewed on Jun 28, 2023


Comments