Hikaye

Hiçbir şey açıklamayan, seyircinin teori üretmesini isteyen hikayeler, yapımlar oldukça can sıkıcı. Hatta buna tembellik bile diyebiliriz. Özellikle sonunda hiçbir şey açıklamayan veya ucu açık biten yapan yapımlar... Ah... Harcadığım her saniyeye üzülüyorum o yapımlarda.

Parkurlar

Hikayesinde ve atmosferinde kaybolmak istediğim bir oyunda kötü kontrollerin de engelleriyle ordan oraya atlamaya çalışıp oyuna odaklanamıyorum. Bu çok sinir bozucu bir olay. Hafif parkurlar ile oynanışı süslerken hikaye anlat, bunu yaparken bir yandan da gerici unsurlar ekle. Bir de oynanış yön tuşlarıyla oynanıyor. 2011'de yayınlanan bir oyun, tamam. Lakin yön tuşları ne?

Sonuç

Indie oyunlara çok fazla yüklenmek istemiyorum. Ne de olsa özgün işler oluyor bir çoğu. Özgün olmasa bile yüksek olmayan bütçeye sahip olup ya tek kişi ya da kısıtlı bir kadroyla çeşitli zorluklara rağmen yapıyorlar. Ayrıca oyun yapmak kolay bir iş değil. Buna rağmen oyun yapıyorlar. Her ne kadar diyalog olmasa da Türkçe dil desteği olduğu için +1 puan ekleyeceğim.

Reviewed on Jun 29, 2023


Comments