Mmorpg'leri baya seven biri olarak hep aradığım tarz bi mmorpg şekli vardı, bu oyun ona ciddi şekilde yaklaşıyor. Yüksek puan vermemin nedeni de bu. Kötüsüyle iyisiyle cidden baya anım var bu oyunda. Ama maalesef her şey böyle söylenecek kadar iyi değil.

P2w. Oyuna ilk başladığım sıralarda oyunun p2w olmadığını söylüyordum, sonra bu yavaşça p2s'e döndü, şu an ise p2w olduğunu söyleyebilirim. Çoğu mmorpg'nin kaderini bu oyunda yaşıyor; yavaş yavaş p2w'e dönüşmek. Eskiden oyuna gelen etkinliklere kıyasla şu ankilerde oldukça alelacele hazırlanmış etkinliklere benziyor. Neredeyse her mmorpg'nin sonunun bu olduğunu görmek doğal olarak bu türün öleceğini düşündürtüyor. Umarım bir gün türü tekrar canlandıracak güzel bir oyun görürüz.

Şimdi biraz oyun hakkında konuşursak, savaş sistemi gerçekten çok iyi. İtem yükseltme, kristal gibi bir çok sistem var ve ben oldukça iyi olduklarını düşünüyorum. Grafikler hala benzerini göremeyeceğiniz kadar iyi, özellikle bir mmorpg oyununda. Gerek karakter oluşturma ekranı, gerek class çeşitliliği. Oyunun baya bi potansiyeli var, ama açıkça boşa gidiyor.
Bir sorundan daha bahsedeceğim, oyun hikayelerini önemseyen biri olsanız bile mmorpg'lerde pek fazla hikaye takip edilmez çünkü zaten her alanda zaman ihtiyacınız vardır. Oyuna geçilemez ve uzun süren bir sürü cutscene eklediler, eskiden böyle bir şey yoktu ve bence daha hoştu. Yanlış alınmış bir karar, cutsceneler olsa da hepsi geçilebilir olmalı.

Uzun lafın kısası, bu oyuna şu noktada başlamanızı önermem. Eğer amacınız ben kendimi geliştireyim 1-2 bitki falan toplayıp etrafı keşfedeyimse, göz atmanızı öneririm. Ama ciddi bir rekabet ortamını sağlayabilecek adaleti kalmadı oyunun.

Reviewed on Sep 06, 2023


Comments