2K23 çıkmasına çok az kalmışken 2K22 deneyimim hakkında konuşmak istiyorum. Çocukluğumdan beri profesyonel güreşi izlemeyi çok severim ve eski oyunlarını fazlasıyla oynardım. Eski oyunlardan favorim de PS2'ye çıkmış olan Here Comes The Pain diyebilirim. O oyunun cidden benim için yeri ayrıdır. 2K22'ye geri dönersek gayet keyif alıp suyunu çıkarana kadar oynadığımı söyleyebilirim. Öncelikle daha yeni Hall of Fame olarak duyurulan çocukluk kahramanım Rey Mysterio'nun kariyeri boyunca çıktığı önemli maçları bir çeşit senaryo sunan Showcase modu hakkında konuşmak istiyorum. Rey oldum olası güreş merakımı ateşleyen kişilerden birisidir. Akrobatik ve hızlı olan Luchador kültüründen fırlamış bu adama çok hayrandım. Tabii Brock, Goldberg, Bret Hart gibi efsaneleri daha çok seviyordum ama Rey bir başkaydı. Bu ben de farklı bir yerde olmasından kaynaklı Showcase modunu oynarken aşırı keyif aldım. Eddie ile olan ilk kemerini kazandığı maçından Undertaker ile çıktığı kemer maçından günümüze kadar olan önemli maçları çok enfes şekilde derleyip sunmuşlar. Özellikle maç sırasında verilen birkaç objektif var onları yaptığınız zaman dövüşün akışıyla beraber gerçek maçta olan hareketleri direk orijinal görüntüleriyle izliyorsunuz. Showcase hakkında tek bir şikayetim var o da Halloween Havoc maçındaki Backflip DDT objektifi ya ben bunu yapmaya çalışırken o kadar zorlandım ki eh yeter be deyip ileri ki iki maçı tamamladım. Tabii sonrasında o maça dönüp yaptım objektiflerini.

Showcase dışında Myrise moduna da baya bir vakit gömdüm. Öncesinde erkek bir güreşçi oluşturup başladım kariyere önüme geleni patır patır dövdüm. Bir noktadan sonra RAW, SMACKDOWN ve NXT arasında geçiş yaptıkça kariyer hikayesinin çok fazla aynı olay örgüsüne sahip olduğunu fark edince biraz moralimi bozdu. Tekrar tekrar gerçekleşen ihanetler çok sinirimi bozuyordu. Bu kariyer modumda alabileceğim tüm kemerleri alınca dedim neden kadın kariyer modunu denemiyorum. Oturdum ona başladım yine önüme geleni harcıyorum maçta ama şaşırtıcı şekilde erkek kariyerinde olan ihanet sarmalı bunda daha azdı. Az olmasına azdı ama 2K22'de genel anlamda kadın güreşçilerle oynamanın zevki pek yok diyebilirim. Bunun sebebiyse neredeyse çoğu Diva çok hantal kapışıyor. Yani erkek güreşçilerin en cüsselisi bile oynanış kısmında daha hızlı hamle yapıyor. Bunun dışında fena olmayan tatlı bir kariyer moduydu ara sıra güldüren kısımlarıyla keyif verdi.

Mygm modu ve Myuniverse modlarına gelelim. Önceliğimi Mygm'e yönelteyim. Mygm güreşçi olarak değil de genel olarak müdürlük yapıp maçların düzenini ve kimlerin kapışacağını seçip ilerleyen bir yönetim simülasyonu olarak özetleyebilirim. Bu arada yönetim yapıyorsunuz ama isterseniz ayarladığınız maçları kendiniz oynayabiliyorsunuz. Ben beş yıldızlık gösteri yapmak için kendi elimle oynamak istedim ama galiba öyle yapılmıyormuş. Onu üzücü yoldan anlamış oldum. Genel olarak keyifli bir mod ara sıra kafa dağıtmak için yönetim rekabetlerine girmek eğlenceli oluyor. Neyse Myuniverse'e gelirsek ise tamamıyla müdür konumundasınız. İstediğini şovu istediğiniz şekilde yönlendirip güreşçiler arasında yeni hikayelere yol açabiliyorsunuz. Bu yeni hikayelere yol açma olayı çok tatlı ama fazlasıyla sığ olduğunu söyleyebilirim. Pekte bir şey beklemiyorum aslında ama idare eder bir seviyede düşmanlık ve takım çalışması hikayeleri kuruyor. Böyle olması bana yetti.

Myuniverse modunun en çekici noktası benim için topluluktan indirdiğiniz şovlar ve arenalarla kendi şovunuzu ekleyip kendi yaptığınız veya indirdiğiniz karakterle istediğiniz gibi takılabilmemiz. Bu özellik de beni en çok oyuna bağlayan noktaya geliyor. Topluluk yapımı materyaller o kadar hoşlar ki anlatamam yani genel maç yapmak yerine gidip toplulukta hangi karakterler yapılmış ilginç karakterler bulayım diye o kadar fazla gezdim ki saatlerim çürüdü. En sonunda böyle topluluk gezintilerinden sonra dedim ki sevdiğim karakterler yapılmamış o zaman ben yaparım deyip birkaç tane karakter yaptım. Yaptığım karakterler çoğunluk olarak beni tatmin eden cinsten oldu. Böyle bir oyuna nazaran karakter tasarlamak çok detaylı ve tatmin edici. Mesela bir karakter yaptığınız işte gidip hareket listesini de ayarladınız. Sırada ne var güreşçinin girişi işte ona bile üstün körü bile olsa kendi giriş videonuzu yapabiliyorsunuz. Böyle ufak hoş eklentilerle oluşturduğunu karakterin kalitesini arttırmak benim için muhteşem bir zevkti. Umarım 2K23'te çok çok keyifli bir oyun olur ve inşallah oynamak nasip olur.

Reviewed on Mar 18, 2023


Comments