Vayy bee. Yıllar sonra nostalji. Max payne en azından 2. oyun benim için hep ayrı bir yere sahipti. Çocukken korkarak oynar büyüdükçe bitire bitire zevkten dört köşe olurdum. Ama bir sorun vardı. Bu oyunun bir öncesi vardı. Bir ilk oyun. Ama ne yazık ki neden insanlar tarafından bu kadar tutulmadığını da anladım bu ilk oyunun. Öncelikle ana menu ekranında altf4 atarak çıkamama çok büyük bir eksiklik. Oyunun bazı yerleri sinir krizi. Bu bazen o bölümden veya autosave olmaması dolayısıyla yaşanabiliyor. Çok büyük bir eksik. Windows tuşunu bile tanımıyor oyun. 2. olarak hikaye anlaşılmaz. Oyunun sonuna kadar geldim ve anladığım şey. Oyunun girişinde karımız ve çocuğumuz öldürülüyor sonra bizde ailemizi öldürenlerin peşine düşüyoruz sonra arkadaşımız falan vuruluyor suç bizim üstümüze atılıyor ve sıra sıra ilginç tipleri öldürmeye gidiyoruz. Satanistinden uyuşturucu yapanına çok ilginç kişilerle boss savaşı vari savaşlar veriyoruz. Sorun şu ki oyunun ortasındaki bütün o karakterlerin ana kötüyle bir bağlantısı var ama o raddeye kadar sadece o karakterler işlendiği için asıl ana kötü iyi işlenememiş. Oyunun sonlarına doğru öğreniyorsunuz hatta. Bu yüzden de empati kurmanız zorlaşıyor.
Oyunda etkileşime giremediğiniz neredeyse hiç bir şey yok bu konuda tebrik etmek lazım. Öte yandan
Olum şu oyuna niye altyazı getirmediniz la. İnsan ayarların birine subtitles die koyar mq. Hayır normal zamanda seslendirme çok iyi ama bazen max in oyun içi konuşmaları geçiyor ve etraf ve ambiyans ses efektleri ana sesi kısıyor ve anlaşılmaz hale getiriyor. Bu biraz üzdü.
Oynanış tabii ki onca yıl sonra eski geliyor. Hele mouse kayganlığı inanılmaz fazla. Yine de pompalı gibi silahlarla düşmanların size tepki vermesi etten duvarları vuruyormuşsunuz hissiyatı vermiyor. İkinci oyunda benim en sevdiğim silah çift tabanca bu oyunda nerflenmiş ne yazıkki. İkinci oyunda buffllamışlar. İkinci oyunun o karanlık tonu çok yok. Hatta bazı yerlerde baya geyik bir oyun. Diyaloglar olsun oyun içi konuşmalar olsun. İkinci oyunun da geyik olduğu yerler vardı ama azınlıktaydı. Burada oyunun çoğunluğunda. Bi de sam lake abim abi o gülümsemeyle kendini karaktere niye geçirdin öyle. Max payne ilk oyunda bildiğin robloks karakterine benziyomuş la. Onun dışında çok şükür oyun sektörü iyiki autosave diye bir şey bulmuş. Az kafa yedirtmedi bazı yerlerde. Bu arada oyun az kriptikte sayılmaz. Bazı yerlerde cidden nasıl yapıcam buraları diyip youtube a yazabiliyorsunuz. Yani noir temasını seviyorsanız ve polisiye tps shooter seviyorsanız. Yani bütün bunları seviyorsanız bile bakmayın. Ama üçlemeye girmek için istiyorsanız. O zaman oynanması düşünülebilir. Bi de abi o rüya kısımları ne öyle tam kafayı yemelik. Lan düzgünce merdivenden inme animasyonu kasmamışsınız karakterin zaten atletik hiç bir özelliği yok. Yani baba niye öyle bir şey koyarsınız oyuna. Neyse içime döktüğüme göree. Dediğim gibi ikinci oyun benim için daha iyi bir oyun bir çok yönden. Ve bu puanın tam oyunun hakederi olduğunu düşünüyorum. O da max payne karakterinin build up yapılması sebebiyle. Max payne bu ab ölüsü bile 3 puan alır benden.

Reviewed on Jul 27, 2023


Comments