Arkham serisi çok iyi bir seri. Öyle ki 2021 yılındayız ve 2015 senesinde bu oyun ile sonlanan Arkham serisi bana göre hala gelmiş geçmiş en iyi süper kahraman oyunu serisidir. Özellikle Arkham City ile çıtayı arşa çıkaran seri, noktayı Arkham Knight ile koydu. Arkham Knight da serinin diğer oyunları gibi iyi bir oyun. Peki daha iyi olabilir miydi? Evet, çok daha iyi olabilirdi. Birtakım şeyleri gerektiği gibi yapabilse, Arkham Knight serinin en iyi oyunu olabilirdi. Ancak maalesef bu haliyle oyun Arkham City'nin gölgesinde kalıyor. Öncelikle hikayede bazı eksiklikler var, final hikayesinin gidişatı daha farklı olmalıydı diye düşünüyorum, bundan daha sonra bahsedeceğim. Bu oyunda ana düşman olarak karşımıza "Scarecrow" çıkıyor, onun adına çalışan ve sözde "bu oyuna özel" yaratılan "Arkham Knight" ise ana düşmanlarımızdan bir diğeri olarak oyunda yer alıyor.


Oynanış olarak ise oyundan pek bir şikayetim yok, oynanış diğer tüm Arkham oyunlarında olduğu gibi çok iyi ve yine geliştirmeler yapılmış. Oynanıştaki en büyük yenilik Batmobile ve ben Batmobile'e tam anlamıyla bayıldım. Sesi, görünüşü ve kullanımı gerçekten harika. Batmobile'e atlayıp Gotham'ın yağmurlu sokaklarında gezmenin verdiği his gerçekten muhteşem. Batmobile'in tek işlevi bu da değil. Batmobile ile savaşlara girmek, uzaktan kontrol özelliğini kullanarak bulmacalar çözmek ve dövüş esnasında Batman'in yakınındaysa Batmobile ile bitirici hareket yapmak da mümkün. Ek olarak Batmobile'i de yükselterek ona yeni özellikler ve daha fazla dayanıklılık kazandırmak mümkün.


Batman: Arkham Knight hikayenin finalini pek de iyi yapamadı. Ayrıca bölüm sonu canavarları konusunda gerçekten bekleneni veremedi ve yan görevler birbirinin tekrarı, üstelik sıkıcı. Bazı optimizasyon sorunları da hala çözülebilmiş değil. Tüm bunlara rağmen harika oynanışı, muhteşem grafikleri ve akılda kalıcı bölüm tasarımı durumu toparlamaya yetiyor. Batman: Arkham Knight birtakım şeyleri daha farklı yapsa şimdi çok daha farklı bir yerde olabilirdi, ancak bu haliyle de kendisi gayet iyi bir oyun.

Reviewed on May 18, 2024


Comments